IEM Cologne 2021: як major турніри сприяють росту популярності беттінга на кіберспортивні матчі

IEM Cologne — один з найкращих турнірів з Counter-Strike: Global Offensive 2021 року. Цей важливий кіберспортивний захід об'єднує 24 команди з усього світу, має призовий фонд в 1 мільйон доларів і три етапи гри.


Розквіт Counter-Strike


Counter-Strike: Global Offensive — четверта гра в серії ігор Counter-Strike. Як і її попередники, ця версія гри являє собою мультиплеєрний шутер від першої особи, в якому дві команди (терористи і контртерористи) змагаються один з одним в різних ігрових режимах.


Подумати тільки, перший реліз Counter-Strike відбувся 9 листопада 2000 року. Ця гра існує вже більше 20 років. Незважаючи на те, що остання гра в серії CS Counter-Strike: Global Offensive була випущена майже 9 років тому, в серпні 2012 року, гра й досі займає провідні позиції в мережі і має мільйони шанувальників.


За даними Statista, станом на лютий 2020 року у Counter-Strike було 24 мільйони активних користувачів на місяць, це майже вдвічі вище порівняно з показниками травня 2016 року. У травні 2021 року CS:GO кількість одночасних гравців в Steam сягнула одного мільйона.


Більше, ніж просто гра


Важливо те, що це гра не тільки для мільйонів кіберспортсменів, але, звісно, і для любителів подивитися кіберспортивні змагання. ELEAGUE Major, що пройшов в січні 2018 року, став найпопулярнішим турніром з CS:GO в тому році, набравши майже 1,9 мільйона глядачів. Така величезна кількість фоловерів дозволила змаганням з CS:GO стати досить прибутковими для організаторів змагань, гравців і інших учасників індустрії.


Річний сукупний призовий фонд турнірів в 2019 році досяг 21,77 мільйона доларів. А в 2020 році передбачуваний призовий фонд турнірів з CS:GO становив 15,85 мільйонів доларів, що зробило цю гру власником найвищого сукупного призового фонду цього року.


Кіберспортсмени також не відчувають браку уваги і грошових винагород. Наприклад, датський гравець, член команди Astralis, Андреас Хойслет, відомий під псевдонімом Xyp9x, заробив понад 1,88 мільйона доларів в CS:GO на змаганнях. Сьогодні він займає друге місце в списку заробітків гравців CS:GO. Інший данський гравець, Петер Расмуссен, відомий під ніком dupreeh, займає перше місце з приблизно 1,91 мільйона доларів.




Ставки на турніри CS:GO


Професійний кіберспорт дуже швидко став предметом інтересу букмекерів. Сьогодні, як повідомляє iGB, ставки на кіберспорт можна умовно розділити на дві категорії. Перша включає «велику трійку»: League of Legends, Dota 2 і Counter-Strike: Global Offensive. Вони є одними з найпопулярніших відеоігор світу.


Зростання популярності цих ігор привернула увагу багатьох букмекерів. Світові оператори ставок розширюють своє портфоліо онлайн-іграми для ПК. Сьогодні одні з найпопулярніших подій — комерційні турніри CS:GO з цілодобовими матчами. Вони дозволяють букмекерам заповнювати свій ефірний час цікавим контентом.


Ставки на комерційні події CS:GO працюють так само, як ставки на major події CS:GO. Бетори роблять ставки на різні маркети: результат матчу, кращі гравці, остаточні результати тощо.


Одна з платформ, що забезпечують швидкі і динамічні кіберспортивні турніри 24/7 — ESportsBattle. Організатори турнірів ESportsBattle CS:GO помітили величезний сплеск активності беторів напередодні великих матчів.



ESportsBattle і CS:GO


У зв'язку із збільшеним глобальним попитом, платформа ESportsBattle вирішила розширити свої горизонти і стала першою платформою, на якій запустилися матчі 1x1 CS:GO. Цей формат дає гравцям-початківцям можливість спробувати свої сили. Раніше у ESportsBattle був тільки формат 5x5, згодом платформа також стала першим організатором 2x2 матчів.


Така різноманітність форматів і режимів дозволяє професійним гравцям і аматорам змагатися в турнірах ESportsBattle, розвивати свої кіберспортивні скіли та заробляти гроші улюбленою справою.


У липні 2021 року, коли проходив IEM Cologne 2021, матчі ESportsBattle CS:GO отримали набагато більше переглядів, що призвело до збільшення залученості беторів. Кількість переглядів турнірів ESportsBattle різко зросла: з 120 тисяч в червні до майже 200 тисяч в липні. Крім того, з початку 2021 року кількість переглядів збільшилася на 73%.


Завдяки регулярним трансляціям кіберспортивних подій, які дали поштовх розвитку ігрової індустрії, ринок кіберспорту і ставок став особливо популярним. До того ж, згідно даних одного з букмекерів, з червня по липень кількість залучених беторів, які ставили ставки на події ESportsBattle CS:GO збільшилася майже на 40%. А з початку 2021 року кількість беторів ESportsBattle CS:GO зросла на 10 000%.